Bijzonder uitstel van betaling eindigt 1 januari 2021

De regeling voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis eindigt uiterlijk 1 januari 2021. Wanneer uw bijzonder uitstel afloopt, moet u bij de eerstvolgende aangifte uw belasting weer op tijd betalen. Vanaf 1 juli 2021 begint de afbetaling van de openstaande belastingbedragen waarvoor u bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen.

In de periode waarin u bijzonder uitstel van betaling had, hebt u een belastingschuld opgebouwd. Deze belastingschuld kan met een betalingsregeling worden ingelost. U krijgt van 1 juli 2021 tot 1 juli 2024 de tijd om uw belastingschuld af te lossen. U betaalt dan 36 maanden lang elke maand een vast bedrag. Als u eerder wilt afbetalen dan is dit uiteraard mogelijk. U kunt tussen 1 juli 2021 en 1 juli 2024 naast het vaste maandelijkse bedrag extra aflossen zodat u eerder van uw schuld bent verlost.

Mocht het voor u niet mogelijk zijn uw belastingschuld in 36 gelijke maandelijkse termijnen af te lossen dan is het raadzaam om contact op te nemen met de Belastingdienst om te kijken naar een passende oplossing.

Bron: De Belastingdienst

Bijzonder uitstel van betaling

Vrijblijvend een offerte aanvragen?