Verlaging van de zelfstandigenaftrek

Vanaf dit jaar (2020) wordt de zelfstandigenaftrek jaarlijks lager. De aftrek wordt stapsgewijs verlaagd tot deze in 2028 de hoogte van € 5.000 heeft bereikt. De overheid wil door middel van de verlaging van de zelfstandigenaftrek, het verschil in belasting tussen zelfstandige ondernemers en werknemers in loondienst verkleinen. In 2020 gaat de zelfstandigenaftrek naar een bedrag van € 7.030 (in 2019 bedroeg deze nog € 7.280).

De overheid verhoogt de komende jaren wel de arbeidskorting en de algemene heffingskorting. De meeste zelfstandigen zullen hierdoor dus weinig merken van de verlaging van de zelfstandigen aftrek. De meesten gaan er per saldo veelal nog steeds op vooruit.

Om als ondernemer gebruik te kunnen maken van de zelfstandigenaftrek dien je ondernemer te zijn voor de inkomstenbelasting. Daarnaast dient er voldaan te worden aan het urencriterium (1.225 uren). Wil je als zelfstandig ondernemer alle fiscale voordelen optimaal benutten? Neem dan gerust contact met ons op om te kijken wat wij hierin kunnen betekenen.

Verlaging zelfstandigenaftrek

Vrijblijvend een offerte aanvragen?