Hoe kom je als ondernemer deze corona crisis door?

Veel ondernemers worden hard getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Gelukkig heeft de overheid maatregelen genomen om de schade van het coronavirus voor ondernemers te beperken. Hieronder sommen wij een aantal regelingen op waar je als ondernemer gebruik van kunt maken.

Uitstel van betaling voor vrijwel alle belastingsoorten

Tot 19 juni 2020 geldt een versoepeld uitstelbeleid. Zodra je een aanslag hebt ontvangen is het mogelijk om contact op te nemen met de Belastingdienst. Je kunt via de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden aan vragen. Wat nu als blijkt dat deze 3 maanden niet voldoende lijken? Uiteraard is het dan voor ondernemers mogelijk om ook voor een langere periode uitstel aan te vragen.

Verlaging voorlopige aanslag

Loopt er momenteel een voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2020? Dan is het mogelijk om deze per direct te wijzigen. Door het inkomen te wijzigen (naar beneden bij te stellen) wordt de aanslag verlaagd. Op deze manier betaal je direct minder belasting. Als het nieuwe te betalen bedrag lager is dan de betalingen die je in de eerste maanden van 2020 al hebt betaald, krijg je dit bedrag terugbetaald.

Versoepeling urencriterium

Om als ondernemer aanspraak te kunnen maken van bepaalde aftrekposten (zelfstandigenaftrek, startersaftrek, dotatie oudedagsreserve) dien je te voldoen aan het urencriterium (1.225 uren per jaar). Door het coronavirus is het wellicht lastig om te voldoen aan dit urencriterium. Je mag in de periode van 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020 rekenen met minimaal 24 uur per week, ook wanneer je deze uren daadwerkelijk niet hebt gewerkt.

Advies

Ben je in deze ‘moeilijke’ tijd opzoek zijn naar een administratiekantoor dat je tegen een scherp tarief van dienst kan zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Voor meer informatie en het laatste nieuws omtrent bovenstaande maatregelen adviseren wij om de site van de belastingdienst goed in de gaten te houden.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/home/content/coronavirus

Coronavirus

Vrijblijvend een offerte aanvragen?