Het btw-indentificatienummer gaat veranderen

Afgelopen oktober ontvingen bijna 1.3 miljoen ondernemers een nieuw btw-nummer. In dat nummer is het Burgerservicenummer vanwege privacy redenen niet langer verwerkt.

Het btw-nummer is vanaf nu alleen nog naar het bedrijf te herleiden. De privacy van de ondernemers is hierdoor beter beschermd. Het nieuwe btw-nummer dien je vanaf 1 januari 2020 op je facturen en website te vermelden. Het nummer dient gebruikt te worden voor al het contact met je klanten en leveranciers.

Het nieuwe btw-nummer bestaat net als het oude nummer uit NL vervolgens 9 cijfers de letter B en weer 2 cijfers. Het belangrijkste verschil is dat de 9 cijfers niet langer het Burgerservicenummer zijn maar een willekeurig getal.

Het ‘oude’ btw-nummer heb je nog steeds nodig bij het contact met de Belastingdienst. De Belastingdienst zal dit nummer ook blijven gebruiken bij de correspondentie.

Alleen de Nederlandse ondernemers ontvangen een nieuw btw-nummer. Het nummer van de ondernemers uit de overige EU-landen blijft ongewijzigd.

Nieuw btw-indentificatienummer

Vrijblijvend een offerte aanvragen?